Meny

Meny

APPERTIFF

 

Campari & appelsinjuice                                        99,-
Campari, appelsinjuice

 

Aperol Spritz                                                           129,-
Prosecco, aperol, appelsin

 

Vermuth Spitz                                                         129,-
Vermut, soda

 

Gin Tonic                                                                  139,-
Tanqueray gin, tonic water

 

Sesongens martini                                                  129,-
Tanqueray gin

 

Italicus & Prosecco                                                 129,-
Italicus, prosecco

SMÅGODT

ASK & LOKE SMÅGODT ER DEN PERFEKTE FØLGESVENNEN TIL
ET GODT GLASS DRIKKE. SALT, SØTT, SURT OG BITTERT.

 

Surdeigsbrød, pisket rørossmør                                                             42,-
og aske. (H. L)

 

Oliven                                                                                                                   32,-

 

Agurk med Granbargele og dill                                                                 42,-

 

Norske oster, dagens kompott                                                                 55,-
og havreflatbrød. (L. H. HE)

 

Spekemat fra Ask Gård. (K)                                                                          62,-

 

Bakte poteter, persillemajones,                                                                 55,-
holtejell ost og vårløk (L.)

EN HEL OG VELFYLT PLANKE                                                                     229,-
MED ALLE RETTENE

Lunsj 11.00 – 16.00

 

Steinovnsbakt brød og smør  (l.h.)                                        42,-
 

Kylling fra Holte gård – Salat –                                             165,-
Epledressing og ferske økologiske urter.

(L.H.K.SEN)

 

Smørbrød med gravet laks, syltet løk og                            170,-
trøffel eggerøre 
(F.E.H.SEN)
 

Jordskokksuppe med biffbiter – Syltet løk                         165,-
og puffet gresskarrkjærner. (K.L.H.SEN)

Sopprisotto med økologisk hokaido                                         189,-
gresskar, grsskarkjærner og kjørvelolje
(L.SO2)

 


Stekte pølser fra metervare i Oslo –                                        
179,-
Potetpure, potetchips, syltet rødløk
og sennep. (K.SEN.L)

 

Ask burger                                                                                    225,-
200gr. Hjemmelaget burger –
Karamellisert løk, salat og 
bakte poteter.
(SEN.K.H)


Vennligst spør din servitør om :


Husmannskost                                                                                         

Husmannskost er et større og varmt,
gjerne tradisjonelt måltid med de
råvarer som er tilgjengelige for oss
denne dagen.

Delingsmeny 16.00-22.00

ASK & LOKE VIL FOKUSERE LITT PÅ DET SOSIALE MÅLTID.
Å KUNNE DELE MATOPPLEVELSER BERIKER LIVET.

 

Stenovnsbakt brød,                                                    42,-
med pisket smør.
(L.H)

 

Norske østers, spør om                                             52,- Stk.
dagens variasjon.
(B.SO2.L)                                         

 

Bakte poteter. Persillemajones,                                72,-
Holtefjellost og vårløk. 
(L)

 

Bakt blomkål, Løyrom, eple, solsikke-                     88,-
kjerner og kjørvel. (L.V)
 

Frilandsgris med pepperglaze –                                89,-
Fermentert kål og fritert bokhvete.
(K.SO2.SO.L)

 

Gravet ørret med dill, sennep og rug.                       98,-
(F.R)

 

Oksetartar med steinsoppemulusjon,                       119,-
surdeigsbrød, pepperrot og brunet
smør. (K.L.H.SO2)

For den sosiale opplevelsen setter kokken sammen
alle delingsrettene foruten østers og brød.
Pris 439,- per person. (Minimum 2 personer)

VI ANBEFALER VIN!

Hvitvin: Ratzenberger Riesling Kabinett 2016  529.-
Rødvin: Beaujolais Villages Piti grobis 2016      580,-

Vi serverer også på glass.

FORRETTER

 

Stenovnsbakt brød, med pisket smør.                                           42,-
(L.H)                                                                                                            Pr. Porsj.

 

Norske østers, spør om dagens                                                        52,-
variasjon. (B.SO2.L)                                                                                 Stk.

 

Variasjon av Spekemat fra Ask Gård                                              120,-
(K)

 

Rakfisk med hjertesalat, rødløk,                                               165,-
økologisk rømme fra Røros og potetlefse.
(L.F.H)

 

Bakt blomkål, Løyrom, eple, solsikke-                                      162,-
kjerner og kjørvel. 
(L)

 

Gravet Laks med dill, eple, sennep og rug.                              158,-
(F.L)

 

Frilandsgris med pepperglaze, fermentert                               159,-
kål og fritert bokhvete.
(K.SO2.SO.L)

Oksetartar med steinsoppemulusjon,                                              165,-
surdeigsbrød, pepperrot og brunet smør.
(K.L.H)

HOVEDRETTER

 

Svineribbe, rødkål, ringerikspotet,                                     325,-
medisterpølse, syltede valnøtter og

svinesjy. (K.V.HV)

 

Biff av norsk okse – Sellerirot og spinat,                             315,-
syltet gourmetløk og rødvinssaus med
røkt beinmarg og bakte poteter
(K.L.SEN.E.SO2)

 

Filet av torsk – Mandelpotetpure – Sopp                              289,-
og kyllingbuljong med lardo, syltede
urter, tapioka og røkt bacon.
(F.K.)                                

 

Hjort med karamellisert jordskokk –                                    355,-
Viltsaus smaksatt med sort trøffel,

rosettkål og blomkarse fra Rosnes gård.
(L.SE.K.SO2)

DESSERTER

 

Mørk sjokoladebakelse med bringebærsorbet                135,-
og mokkacreme. (L.SN)

 

Riskrem – Serveres med kirsebær og                                 132,-
karamelisert hvit sjokolade. (L.E)

 

Lune plommer med smak av stjerneanis.                          125,-
Ristede hasselnøtter, lauvbærblad-
smuler og is på brunt smør. (L.HN.H.SF)

 

Petit four                                                                                  49,-
(L, Spor av nøtter)

 

Norske oster: Variasjon av lokale og                                  130,-
importerte oster, havrekjeks og
karamelliserte valnøtter, sesongens
kompott. (L.HA.V)

 

Dagens kake                                                                            98,-

VIN ANBEFALING:

 

Recioto di Soave                                          112,-

 

Vigneti de Moron Valpolicella                   112,-

 

Egge gård iseple                                          144,-

 

Ramos Pinto Tawny 20yr                             122,-

H: HVETE / HE: HAVRE / BG: BYGG / SP: SPELT/ R: RUG / S: SKALLDYR / E: EGG / F: FISK / K: KJØTT / SO: SOYA / L: LAKTOSE /
HN: HASSELNØTTER / V: VALNØTTER / PE: PEKANNØTTER / SF: STEINFRUKT / KO : KOKKOSNØTT / BF : BELGFRUKTER / M: MANDLER / SE: SELLERI / SEN: SENNEP / SES: SESAMFRØ / B: BLØTDYR / SO2: SVOVELDIOKSID OG SULFIT