Meny

Meny

APPERTIFF

 

Prosecco Royale                                                       99,-
Prosecco, blåbær,
creme de cassis

 

Aperol Spritz                                                           118,-
Prosecco, aperol, appelsin

 

Gin Tonic                                                                 112,-
Tanqueray gin, tonic water

 

Dry martini                                                              122,-
Tanqueray gin, Dolin rouge
vermuth og oliven

 

Skogul                                                                       124,-
Jinzu gin, tinnvedgele,
lime og sukker

 

Cosmopolitan                                                           119,-
Smirnoff vodka, cointerau,
lime og tranebærsaft

SMÅGODT

ASK & LOKE SMÅGODT ER DEN PERFEKTE FØLGESVENNEN TIL
ET GODT GLASS DRIKKE. SALT, SØTT, SURT OG BITTERT.

 

Surdeigsbrød, pisket rørossmør                                                             42,-
og aske. (h.l)

 

Oliven                                                                                                                    32,-

 

Agurk med Granbargele og dill                                                                 42,-

 

Norske oster, dagens kompott                                                                 55,-
og havreflatbrød. (l. H. he)

 

Spekemat fra Ask Gård. (k)                                                                          62,-

 

Bakte poteter – Lun majones med                                                            55,-
brunet smør og syltet persille. (l.)

EN HEL OG VELFYLT PLANKE                                                                     229,-
MED ALLE RETTENE

Lunsj 11.00 – 18.00

 

Kylling fra Holte gård – Salat                                                  165,-
Epledressing og ferske økologiske urter.
(l.h.k.sen)

 

Smørbrød med Skagenrøre – Røkt ørret og                       170,-
tørket eggeplomme.
(f.e.h.sen.)

 

Jordskokksuppe med biffbiter – Syltet løk                         165,-
og puffet gresskarrkjærner.
(k,l,h,sen)
 

Stekte pølser fra metervare i Oslo –                                      179,-
Potetpure, potetchips, syltet rødløk og
sennep.
(k.sen.l)

 

 

Ask burger                                                                                                   225,-
200gr. hjemmelaget
burger – Karamellisert løk, salat og
bakte poteter. (sen.k.h.)


Vennligst spør din servitør om :


Husmannskost                                                                                         
155,-
Husmannskost er et større og varmt,
gjerne tradisjonelt måltid med de
råvarer som er tilgjengelige for oss
denne dagen.

Delingsmeny 15.00-22.00

ASK & LOKE VIL FOKUSERE LITT PÅ DET SOSIALE MÅLTID.
Å KUNNE DELE MATOPPLEVELSER BERIKER LIVET.

 

Stenovnsbakt brød,                                                    42,-
med pisket smør. (l.h)

 

Norske østers, spør om                                             52,-
dagens variasjon.
(b.so2.l)                                         Stk.

 

Bakte poteter. Lun majones med                             69,-
brunt smør og syltet persille.
(l.e.sen)

 

Grillet hodekål – Holtefjellost,                                 85,-
kjørvel, syltet valnøtter og
konserverte pærer.
(l.v)

 

Bressert villsvin – nordisk kimshi                           89,-
og peppergele.
(k)

 

Hjemmerøkt og gravet ørret – Gulrot i                  98,-
variasjon, redusert fløte og dill. 
(f.l)

 

And fra Holte gård. Grønnkål, svisker,                115,-
blomkål og karamellisert løkbuljong.
(k,l,h,s02)

For den sosiale opplevelsen setter kokken sammen
alle delingsrettene foruten østers og brød.
Pris 429,- per person. (Minimum 2 personer)

VI ANBEFALER VIN!

Hvitvin: Ratzenberger Riesling Kabinett 2016  466.-
Rødvin: Beaujolais Villages Piti grobis 2016      476,-

Vi serverer også på glass.

FORRETTER

 

Stenovnsbakt brød, med pisket smør.                                           42,-
(l.h)                                                                                                              Pr. Porsj.

 

Norske østers, spør om dagens                                                        52,-
variasjon. (b.so2.l)                                                                                   Stk.

 

Variasjon av Spekemat fra Ask Gård                                             120,-
(k)

 

Grillet hodekål – Holtefjellost, kjørvel,                                   145,-
syltet valnøtter og konserverte pærer.
(v.l)

 

Hjemmerøkt og gravet ørret – Gulrot i                                    152,-
variasjon – Redusert fløte og dill.
(f.l)

 

Bressert villsvin – nordisk kimshi                                            149,-
og peppergele.
(k.se)

 

And fra Holte gård – Grønnkål, svisker,                                 165,-
blomkål og karamellisert løkbuljong.
(k.l)

HOVEDRETTER

 

Biff av entrecote, karamelisert                                             289,-
økologisk pastinakk – Fondantpotet med
Hollandaise saus, fersk estragon, sjalott-
løk og gressløk.
(k.l.sen.e.s02)

 

Filet på torsk – Mandelpotet pure – Sopp                            279,-
og kyllingbuljong med lardo, syltede urter,
tapioka og røkt bacon.
(F.K.)

 

Sopprisotto med økologisk hokaido-                                   205,-
gresskar fra Sande – Høvding Sverre- ost
og salte gresskarfrø.
(K.L)                                  

 

Hjort med karamellisert jordskokk –                                    345,-
Viltsaus smaksatt med sort trøffel,
rosettkål og blomkarse fra Rosnes gård.
(l.se.k.so2)

DESSERTER

 

Mørk sjokoladebakelse med Kirsebærsorbet                125,-
og Krystallisert – Hvit sjokolade (l.sn)

 

Marinerte multer og marinerte skogsbær                      132,-
fra høsten – Vaniljepudding med sitronmelisse
og kromkake.
(l.e.)

 

Karamelisert eple med kaffesorbet og                           120,-
honning fra Krokkstad (l)

 

Petit four                                                                               49,-
(l, spor av nøtter)

 

Norske oster: Variasjon av lokale og                               130,-
importerte oster, havrekjeks og
karamelliserte valnøtter, sesongens
kompott. (l.ha.v)

 

Dagens kake                                                                         98,-

VIN ANBEFALING:

 

Recioto di Soave                                           97,-

 

Vigneti de Moron Valpolicella                   89,-

 

Egge gård iseple                                           89,-

 

Ramos Pinto Tawny 20yr                            120,-

h: hvete / he: havre / bg: bygg / sp: spelt/ r: rug / s: skalldyr / e: egg / f: fisk / k: kjøtt / so: soya / l: laktose /
hn: hasselnøtter / v: valnøtter / pe: pekannøtter / sf: steinfrukt / ko : Kokkosnøtt / bf : belgfrukter / m: mandler /
se: selleri / sen: sennep / ses: sesamfrø / b: bløtdyr / SO2: svoveldioksid og sulfit