Ask og Lokes julemeny

Jul hos Ask og Loke i Drammen

Ask og Lokes julemeny

Har du smakt noe fra vår julemeny? Du vil oppleve at den gjenspeiler norske juletradisjoner, men med en spennende vri her og der. Vi har både delingsretter og individuelle retter. Bestiller dere fra vår delingsmeny anbefaler vi minst 4 retter per person. Måltidet blir ekstra hyggelig når vi deler det som står på bordet.

Visste du forresten at ordet jul stammer fra norrønt jólablót, eller jól? Det er feiringen av vintersolverv, når «sola snur» og vi går mot lysere tider.

Ask og Lokes delingsmeny jul 2017

På delingsmenyen nå i jula finner du blant annet:

  • Stenovnsbakt brød med pisket smør
  • Variasjon av lokale og importerte oster, med havrekjeks
  • Waldorfsalat med epler fra Lier
  • Ringerikspoteter med seterrømme, rødløk og gressløk
  • Gravet laks med dill & sennep
  • Rakfisk med rømme, rødløk og potetlefse
  • Andebryst fra Holte gård, skorsonerrot, ramsløk og enebær

Holte gård ligger i Drangedal i Telemark, og har ekstra fokus på dyrevelferd. Eplene fra Lier er kortreiste i ordets rette forstand, de har bare reist den korte veien fra nabokommunen.

Rakfisk har lang historie i Norge, helt fra middelalderen og kanskje enda tidligere. Raking er en gammel konserveringsmetode som krever at man vet hva man driver med. Man ønsker at melkesyrebakterier skal fermentere fisken, samtidig som man må holde uønskede bakterier borte. Vi serverer rakfisken med tradisjonelt tilbehør som rømme, rødløk og potetlefse.

Ask og Lokes individuelle retter jul 2017

For deg som ikke ønsker å dele i dag byr vi på for eksempel:

  • Svineribbe, rødkål, ringerikspotet, medisterpølse, syltede valnøtter og svinesjy
  • Bakt torsk, lardo, røkt bacon, gressløksperler, soppbuljong og mandelpotet
  • Hjortefilet, kremet viltsaus, saltbakt kålrot, rosenkål, spinat og potetcreme

Ringerikspoteten er en av de eldste potetsortene i Norge, og har blitt dyrket i Buskerud siden midten av 1800-tallet. Juletorsken har lange tradisjoner i kystnære strøk på Sør- og Vestlandet. På menyen finner du også julens grønnsaker som mandelpotet, kålrot og rosenkål.

Selskapsmeny og vegetar

Vi har også selskapsmenyer for julens sosiale sammenkomster. Måltidet får en hyggelig start med flere deleretter før vi går videre til individuelle hovedretter og dessert. Og du, om du foretrekker et vegetarisk alternativ så disker kokkene opp med noe digg basert på hvilke råvarer vi har inne akkurat den dagen.

Dessert

På dessertmenyen nå i desember måned finner du så klart riskrem, servert med glaserte kirsebær, vaniljeis og karamellisert hvit sjokolade. Om du ønsker noe anner har vi flere alternativer å velge mellom.

Hele julemenyen vår finner du her, inkludert informasjon om allergener.

Send oss en henvendelse her om du ønsker å reservere bord hos oss. Du kan også nå oss på tlf: 32 83 82 50

Følg oss gjerne på Facebook.

Like: