Sesongens råvarer om senhøsten

Kantarell på restaurant Ask og Loke

Sesongens råvarer om senhøsten

Hos Ask og Loke ønsker vi å fokusere på sesongens råvarer og lokalprodusert mat. Tradisjonelt sett har den norske maten vært preget at det vi har jaktet, høstet og sanket. Dette vil du se at gjenspeiles gjennom hele menyen vår!

På kjøkkenet vårt nå om senhøsten – nesten vinter- har vi tatt inn kantareller og enebær, urter, løk og purre. Blant sesongens grønnsaker kan vi blant annet velge mellom hjertesalat, pepperrot, agurk, savoikål, rødbeter, selleri og sellerirot. Fra havet får vi kveite og blåskjell. Vi har også andebryst fra Holte Gård i Drangedal og bresert lam.

På lunsjmenyen vår finner du blant annet jordskokksuppe, norsk chevre fra Haukeli og byggotto med sesongens sopp. Ulike konserveringsmetoder er sentralt nå når kulda setter inn. Vi byr gjerne på røkt laks og gravet ørret.

Og når Bondens Marked er rett utenfor døra tar vi gjerne turen innom for å sjekke ut det unike utvalget. Og plutselig har vi fått tak i noen poser grønnkål rett fra åkeren!

Kom gjerne innom for en smak!

Like: