Velkommen til Ask og Loke!

Latest Brief News

Velkommen til Ask og Loke!

Velkommen til Ask og Loke Spiseri og Bar. Her er fokuset på gode lokale råvarer, bærekraft og dyktig håndarbeid på kjøkkenet, i baren og ved bordene. Hos Ask og Loke får du servert ekte matglede i et behagelig miljø. Sesongbaserte råvarer, håndbrygget øl, spennende vin og tidløse cocktails legger grunnlaget for en unik og flott opplevelse. På kjøkkenet hos Ask og Loke står blant annet Jonatan Bukkøy Arntzen og Andreas Elliassen, som begge har lang fartstid på kjøkkenet hos flere kjente restauranter.

 

Ask og Loke ønsker å være et naturlig samlingspunkt for de gode dagene, og et sentrum for mat og drikke i Drammen. Jonatan oppsummerer det som: engasjerende, raust og godt. Hans ambisjon er å skape et måltid uten begrensninger eller etikette. En spennende og trygg restaurant for gjestene. Og, ikke minst, en innovativ og god arbeidsplass for teamet.

 

Jonatan Bukkøy Arntzen har bakgrunn fra Maaemo, Onda by Pal & Ness, Palmen Grand Hotell og Kreativ catering. Ved hans side står Andreas Eliassen, med erfaring fra Finesmecher, Grefsenkollen Restaurant, Våghals Barcode og Nedre foss gård. Sammen ønsker de å utvikle ideen og konseptet bak Ask og Loke med en sterk forankring i vårt nordiske kjøkken.

 

Men hva er egentlig nordisk mat? New Nordic Cuisine har blitt et begrep på 2000-tallet. Det handler om å ha en innovativ tilnærming til tradisjonell mat, kombinert med fokus på bærekraft.

 

“Å minimere vårt fotavtrykk på miljøet, og å fremme mattradisjoner i et nytt og moderne miljø” – slik beskriver Jonatan det.

 

Tradisjonelt sett har den norske maten vært preget at det vi har jaktet, høstet og sanket. Lokale råvarer. Sesongbasert. Ulike konserveringsmetoder har vært livsviktig i det kalde nord. Ved å ta dette med inn på et moderne kjøkken kan vi få en ny dimensjon i smaksbildet.

 

Den lokalproduserte maten står sentralt. Ask og Loke har avtaler med blant andre Ask gård i Nordmarka, Egge gård i Lier, Eiker ølfabrikk i Mjøndalen, Eiker gårdsysteri i Hokksund og så klart Aass bryggeri i Drammen.

 

Det skal være spennende og smaksrikt, men det skal også være hyggelig og behagelig. Raust, jordnært, folkelig. Konseptet skal utvikles i lag med gjestene. Hos Ask og Loke kan du gjerne komme innom for et glass med noe godt i – det er ikke spiseplikt. I helgene senkes baren ned fra taket når det er stemning for det.

 

Velkommen til Ask og Loke på Bragenes torg 4 i Drammen!

 

Åpningstidene er:

Tirsdag, onsdag torsdag: 11:00-22:00

Fredag: 11:00-02:00

Lørdag: 12:00-02:00

Søndag: 14:00-22:00

Leave Your Comments